Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο

100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Διατίθεται σε: 250ml / 500ml / 750ml

Απέναντι από την Ιθάκη, το νησί του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα, στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, χώρας του μυθικού ποταμού Αχελώου, παράγεται και συσκευάζεται ένα από τα πιο αγνά ελληνικά προϊόντα: To εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΙΘΑΚΗ. Εκεί γεννιέται και ξεκινάει το ταξίδι του για να προσφέρει τις ευεργετικές και διατροφικές του ιδιότητες σε όλο τον κόσμο.
Το ΙΘΑΚΗ είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδο, ανωτέρας κατηγορίας, με πλούσιο άρωμα και πολύ χαμηλής οξύτητας. Φυλάσσεται σε μέρος δροσερό και σκιερό.

Ποικιλία Ελιάς: ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ
Μέθοδος Έκθλιψης: ΨΥΧΡΗ

Υγεια και Ευεξία

Τα οφέλη του ελαιόλαδου για την υγεία είναι ποικίλα, ενώ συνεχώς ανακαλύπτονται νέες θρεπτικές και βιολογικές του αξίες. Οι καρδιολόγοι συνιστούν δύο κουταλιές εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου κάθε μέρα.
Σήμερα, πέραν της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και της ασπίδας κατά διαφόρων ιών, το ελαιόλαδο αποδεικνύεται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση διάφορων ασθενειών.

Φροντίδα της Επιδερμίδας

Με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα μας επιδεινώνεται και η εξωτερική και η εσωτερική της στιβάδα αδυνατίζει. Το στρες και η ένταση της γήρανσης επηρεάζουν την επιδερμίδα, χάνοντας σταδιακά την ελαστικότητά της, γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία ρυτίδων. Εξωτερικοί παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία επιταχύνουν τη γήρανση. Οι συστατικές ουσίες του ελαιόλαδου είναι αντιοξειδωτικές και ενυδατικές, φροντίζοντας και τρέφοντας την επιδερμίδα και λειτουργεί ως ασπίδα.

Εξαγωγική Δραστηριότητα

Το Ελληνικό ελαιόλαδο, με ιστορία παραγωγής 4000 ετών, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την καθαρότητα και την εξαιρετική γεύση του. Πάνω από το 80% της ελληνικής παραγωγής είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ποιοτικής κατάταξης. Το ποσοστό αυτό καθιερώνει την Ελλάδα, ως την μεγαλύτερη παραγωγό εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στον κόσμο.
To ελαιόλαδο ΙΘΑΚΗ, χάρις στην εξαιρετική, ανωτέρα ποιότητα παρασκευής του είναι ήδη αναγνωρισμένο στο διεθνές εμπόριο και οι ρυθμοί εξαγωγής του σε όλες τις αγορές αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

+ Στοιχεία Δημοσιότητας

x

Στοιχεία Δημοσιότητας

Σύμφωνα με ρητή επιταγή του άρθρου 47 παρ. 2 του Ν. 4072/2012 καταχωρούνται τα κάτωθι στοιχεία της εταιρείας.

 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: "ΙΘΑΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ" ΚΑΙ Δ.Τ. "ΙΘΑΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ"
 2. ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 1.000 €
 3. ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: 1.000 €
 4. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: ΜΗΔΕΝ
 5. ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 1242721120000
 6. ΕΔΡΑ & ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΚΑΙ ΜΠΟΤΣΑΡΗ)
 7. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΕΝΕΡΓΗ - ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ
 8. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΑΙΡΩΝ: Α) Γουργολίτσας Αλέξιος του Ανδρέα, κάτοικος Αγρινίου, Ομονοίας 2, με ΑΔΤ Φ 431355 και Β) Ράπτης Γεώργιος του Ανδρέα, κάτοικος Αγρινίου, Β’ Πάροδος Διαμαντή 8, με ΑΔΤ ΑΚ 353330
 9. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΤΑΙΡΩΝ: ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ (100%)
 10. ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΜΕΡΙΔΙΩΝ: Α) ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ 50% και B) ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 50%.
 11. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ & ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
 12. ΑΦΜ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: 800470478

Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις

Η δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων θα λάβει χώρα με μέριμνα του διαχειριστή μέσα σε τρεις μήνες από την λήξη της εταιρικής χρήσης σύμφωνα με το καταστατικό αλλά και το άρθρο 98 του Ν. 4072/2012.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Αριστοτέλης θεωρούσε την καλλιέργεια της ελιάς ως επιστήμη και ο Πλάτωνας δίδαξε κάτω από τον ίσκιο της. Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε την ελιά για πάνω από 60 φαρμακευτικές χρήσεις (εγκαύματα, γυναικολογικές και καρδιακές, επούλωση τραυμάτων, αντιμετώπιση πυρετού και μολύνσεων).
Το ελαιόλαδο είναι το τιμητικό βραβείο για τους νικητές των Παναθηναϊκών αγώνων, που γινόντουσαν προς τιμήν της Θεάς Αθηνάς και θεωρούνται μέρος της πιο σημαντικής εορτής της αρχαίας Αθήνας. Οι νικητές στεφόντουσαν με στεφάνι ελαίας. Οι "Ταμίες της Ακρόπολης" φύλαγαν το λάδι των ιερών ελιών (Μορίες ελιές, που προερχόντουσαν όλες από την ιερή ελιά της Ακροπόλεως) για να το μοιράσουν κατά τα Παναθήναια στους αθλητές για να αλείψουν τα σώματά τους για ομορφιά και προστασία. Ελαιόλαδο έκαιγαν στις ιερές λάμπες των αρχαίων ναών, ενώ θεωρείτο και η «ιερή φλόγα» των Ολυμπιακών Αγώνων. Τους νικητές των Αγώνων τους έστεφαν με φύλλα ελιάς, ως σύμβολο ειρήνης και νίκης. Ο συμβολισμός της ειρήνης κρατά μέχρι σήμερα στην Ελληνική γλώσσα, με την φράση «τείνω κλάδον ελαίας».